divendres, 7 d’agost de 2009

TARRAGONA AL BON PUNT DEL MATÍ


De bon matí he hagut de sortir de casa per fer un encàrrec. Ja sé que això, en plenes vacances, sona una mica estrany, però així ha estat. De manera que a les 8 en punt ja era al lloc i com que he enllestit la feina relativament depressa, he tingut una estoneta, una mica menys de mitja hora de fet, per fer un tomb per Tarragona.

No en tinc gaires oportunitats donat que en dies feiners normals, a les 8 del matí estic asseguda al despatx i per tant, la vida que corre i es desvetlla per Tarragona em passa completament per alt.

Avui però, he tingut la oportunitat d'anar fins a la Plaça de la Font, tot fent una passejada pel carrer Comte de Rius, quan faltaven uns minutets per dos quarts de nou. Tot just acabada de despertar, a aquesta hora primerenca els comerciants preparen les seves botigues, alguns aparadors, i especialment bars i cafeteries ja estan en marxa per servir els primers esmorzars, igual aquells de forquilla i ganivet o entrepà salat i cervesa, com aquells més tiquis-miquis i afrancesats del croisant i el cafè amb llet. Entre l'un i l'altre, tanmateix, hi ha tota una varietat de salats, flautes, minis i brioixeria diversa a base de pasta de pa.

Molt al principi de viure jo a Tarragona, al Salvi a mi ens encantava (quan érem solters o acabats de casar però en tot cas sense criatures) anar a esmorzar a la granja del Carrer Major. Des del Carrer la Nau ja es sentia la flaire del cafè i dels croisants acabats de desenfornar, enllustrats amb una capa espessa i enganxifosa de caramel. Encara els fan igual, crec. El millor d'aquells esmorzars, tanmateix, era la companyia, la conversa i la planificació del dia: gaudir d'una sensació d'una certa llibertat.

M'he assegut cinc minuts escassos en un banc de la Plaça de la Font. Es respirava tranquil·litat i una mica de silenci. Per la plaça pràcticament no hi caminava ningú i en direcció a l'Ajuntament, per treballar-hi per exemple, ni de conya. He pres aire i he pensat fins a quin punt és d'agrair aquesta pausa de benestar. El Carrer del Portalet ja està guarnit amb els penons i estendards que anuncien la propera festa de Sant Magí. Com passa de ràpid l'any. El mes entrant, Santa Tecla i el seu brogit. Però ja en parlarem quan toqui.

Un bon dia cordial, una salutació ràpida, una mica de conversa i la vida que remunta la seva energia per convertir a Tarragona en la ciutat que coneixem a plena llum del dia: sorollosa, transitada, visitada i inevitablement bruta, però amb amples mires i grans horitzons en el seu futur immediat, com els Jocs del Mediterrani del 2017.

De retorn cap a casa he passat per la Rambla Nova. Els aspersors de reg de la gespa que envolta la rambla a banda i banda estaven engegats. M'ha cridat l'atenció veure alguns coloms prendre una dutxa freda al costat mateix dels aspersors, gaudint de la seva aigua, aprofitant la seva fresca, estirant les ales i separant les plomes, preparant-se per la xafogor del migdia. Aquests sí que en saben de viure bé. Sempre hi ha qui els hi tira menjar, dormen als arbres, ningú els amoïna i només han de vigilar l'atac furtiu d'algun gat ocasional. De fet, sovint ni això perquè els gats d'avui dia van tan tips que només es dediquen a prendre el sol de panxa enlaire i a escalfar racons. Aquests també, mereixen un comentari a part.

A casa a aquesta hora hi ha una gran tranquil·litat. Els nens encara dormen, estic sola davant l'ordinador i ni tant sols he posat música. M'agrada aquest bri de silenci, aquest repiquetejar dels dits sobre les tecles de les lletres, com si es tractés de pluja i sobretot, m'agrada abocar els meus pensaments sense pressa i amb calma. Flueixen sols com un riu d'aigua i de vegades, em sembla que escric al dictat de la meva pròpia ment.

El dia que comença promet ser calurós i humit, però no tant calurós ni humit com la passada nit...

18 comentaris:

bajoqueta ha dit...

Vinc de casa el Tibau, i m'ha gràcia l'entrada :)

La veritat és que a mi m'agrada passejar a primeres hores, veient com tot es va muntant i posant en marxa, no sé perquè sempre m'ha agradat.

Jo esta nit no he tingut tanta calor com l'altra... però bé bé no es dorm, aviam si baixen una mica les temperatures :)

Marta ha dit...

M'has donat una idea molt interessant. Jo quan estic de vacances i he de fer alguna gestió a primera hora del matí, la faig i tot seguit vaig cap a casa, mai se m'havia acudit de seure en alguna placeta o passejar i veure com es desperta i es comença a moure la meva població. Un dia ho faré. Gràcies.

kaukenh ha dit...

La veritat és que a mi m'agrada passejar a primeres hores, veient com tot es va muntant i posant en marxa, no sé perquè sempre m'ha agradat
banner stand

3 Mobile Discount Codes

25251325 ha dit...

cute teen clotheskinky tijd King Radama I (1810–1828). Radama concluded a treaty in 1817 with the British governor of Mauritius to abolish the lucrative slave trade in return for British military and financial assistance. Artisan missionary envoys from the London Missionary Society began arriving in 1818 and included such key figures as James Cameron, David Jones and David Griffiths, who established schools, transcribed.

25251325 ha dit...

active directory backupBoston Search Engine Marketing This movement led the French to establish reformed institutions in 1956 under the Loi Cadre (Overseas Reform Act), and Madagascar moved peacefully towards independence. The Malagasy Republic was proclaimed on October 14, 1958, as an autonomous state within the French Community. A period of provisional government ended with the adoption of a constitution in 1959 and full independence on June 26, 1960.

25251325 ha dit...

it support companiesused ciscoGermany also have strong economic ties to the country.[14] Imports of such items as foodstuffs, fuel, capital goods, vehicles, consumer goods and electronics consume an estimated 52% of GDP. The main sources of Madagascar's imports include France, China, Iran, Mauritius and Hong Kong.

yeu_yeu ha dit...

lolita dukkertucson az homesAltrincham became a Free Borough, a self governing township, when it was granted a charter in June 1290 by the Lord of the Manor, Hamon de Massey V. The charter allowed for the creation of a merchants' guild, run by the town's burgesses to tax people passing through the borough.

simson11 ha dit...

The Foundry Painting book has a brief description of one way to do it, which I try to follow (not sure how well, though! lol). I'm sure there are other tutorials somewhere, but another one by someone who does a good job and likes to do it might prove useful and instructive.
relationship counselling Bournemouth
Escort Nordsjælland

kaukenh ha dit...

Have a nice day!!!!!!
pc tablet

website make money

simson12 ha dit...

After reading I do not think that they actually fought in a battle just garrison duty so I was thinking maybe another regiment of IR-Kurprinz to flesh out the whole brigade or another Curiassier regiment or both. One final thought was that I would redo the flags in Cavenderian and add a Cavenderian Regiment or Squadron.
gratis webcamsex

Hotelscom Discount Codes

Blackcat ha dit...

I love your blog!!!!!!!!
nevada job list

ganhar dinheiro

I love you........ ha dit...

Hyundai Air Mass Meter

caravan awning
Have a nice day!!!!!!!!!111

I love you........ ha dit...

pocket stamps

domain Have a nice day!!!!!!!!!11

kaukenh ha dit...

charms for charm bracelets

replicas de relogios importadosLa veritat és que a mi m'agrada passejar a primeres hores, veient com tot es va muntant i posant en marxa, no sé perquè sempre m'ha agradat.

apple ha dit...

Expert Credit Card Review

comunidad
hae a good day!!!!

Hieuhap ha dit...

Hidden Object Games

holidays to barbadosThis movement led the French to establish reformed institutions in 1956 under the Loi Cadre (Overseas Reform Act), and Madagascar moved peacefully towards independence. The Malagasy Republic was proclaimed on October 14, 1958, as an autonomous state within the French Community. A period of provisional government ended with the adoption of a constitution in 1959 and full independence on June 26, 1960.

khongthehieunoi ha dit...

Rechtsanwalt Kreuztal

IT Support
After reading I do not think that they actually fought in a battle just garrison duty so I was thinking maybe another regiment of IR-Kurprinz to flesh out the whole brigade or another Curiassier regiment or both. One final thought was that I would redo the flags in Cavenderian and add a Cavenderian Regiment or Squadron.

HT ha dit...

Houses for Sale in Oakville

racchette da tennis
La veritat és que a mi m'agrada passejar a primeres hores, veient com tot es va muntant i posant en marxa, no sé perquè sempre m'ha agradat.