dissabte, 10 d’octubre del 2009

LUÍS AGUILÉ. HOMENATGE A UN VISIONARI

Corria l'any 1976 quan el gran Luís Aguilé actuava així de divertit a un programa que dirigia el mític Valerio Lazarov, i que es deia "La hora de... Fernando Esteso", naturalment, a TVE.
A mi sempre m'ha agradat el Luís Aguilé i de petita li vaig agafar apreci perquè em feia gràcia. Sempre me n'ha fet. Era un cubà establert a Espanya i casat amb una catalana, que actuava sempre amb unes corbatotes immenses, amb unes cançons desenfadades i divertides i amb uns ademans perfectament reconeixibles i absolutament imitables. De fet, la imitació que en fa l'Esteso (un altre mític de l'època), demostra que Luís Aguilé era un tipus molt personal, característic i dotat d'un enorme sentit de l'humor.
Avui m'han comunicat que aquest migdia ha mort Luís Aguilé. Aquesta notícia no m'ha deixat indiferent i per això, m'afanyo a fer-vos saber a través del bloc que em sap greu la seva marxa i que amb ell se'n va un altre artista d'aquests que he vist i sentit tota la meva vida; probablement, d'aquí el sentit de familiaritat i melanconia que em desperta, fent-me tirar molts anys enrera en la memòria. Heu de tenir present que quan Luís Aguilé feia aquesta actuació, jo només tenia 5 anys. Recordo d'ell cançons com Camina, camina, Dile, Cuando salí de Cuba o el clàssic entre els clàssics El Tio Calambre. Què dir del Tio Calambre?
En fi, que reposi en pau i es mantingui viu en la nostra memòria.
Fins a sempre.

5 comentaris:

Jaume Pros ha dit...

Ostres, m'he assabentat epl teu bloc. em sap greu. Una prova més que, si més no els la meva generació, ens fem grans.

zel ha dit...

Jo tamb´ho he llegit al diari...i la meva sorpresa ha sigut saber l'edat que tenia, no sé, m'hagués semblat que era més jove, deu ser que el tinc ancorat a la memòria d'un temps passat...Pobre, que poca cosa som...

Petons als nens, no me'n puc estar, fa dies que no veig cap foto!

Marta ha dit...

No coneixia en Luis Aguilé però que descansi en pau.

Anònim ha dit...

Si no ho tinc mal entès (i em sembla que no) el Luís Aguilé era argentí, i de fet, encara recordo el seu accent caraterístic.

Albertus Magnus

kewaduong910 ha dit...

if someone can’t speak the language yet, he or she may face communication problems. What is more, there is racial discrimination in some countriesholiday in dubairestaurant franchise opportunity