dijous, 15 de gener del 2009

HOMBRES, MUJERES, EFRÉN I LA SEVA AUGUSTA MARE

La programació d'alguns canals de la tele de divendres i dissabte al vespre/nit està determinada pels programes del cor, allò que els experts anomenen "el colorín". Programes com "Donde estás corazón" y "La Noria" acaparen cada cap de setmana l'atenció de milers d'espectadors, amb els seus continguts, sovint polèmics, pujats de to i carregats de xafarderies, especialment el DEC.
Aquest cap de setmana va passar quelcom d'extraordinari que un cop analitzat, em va semblar indecent i indignant.
Algun/a dels/les amables lectors/res sap qui és un tal Efrén?
Probablement tots/tes ho sabreu o almenys, en algun moment n'haureu sentit a parlar per la tele. L'Efrén és un tipus de 26 anys que ha saltat a la fama de 0 a 100 en dos dies, perquè va participar en un programa de Tele 5 que es diu "Hombres, Mujeres y Viceversa". El programa consistia en trobar-li una nòvia a aquest tal Efrén i ell mateix havia de triar-la d'entre una bona colla de candidates a les que va anar eliminant adduint les excuses més tontes. Que si a aquesta no la veig clara, que si aquesta no m'agrada directament, que si aquesta és massa bleda… Finalment, després de llàgrimes, sortides, coneixences, refregaments i algun que altre "retozo sobre el follaje", el tal Efrén va escollir a una tal Soraya, convençut que havia trobat la seva mitja taronja i argumentant que s'havia enamorat bojament d'ella. La tal Soraya (molt mona, no es pot negar, però sense massa sang a les venes), va acceptar aquesta elecció com l'ovella que entra a l'escorxador, convençuda que aquesta xamba li reportaria "bolos", feina a no sé quina altra cadena de televisió, el salt definitiu de l'anonimat a l'estrellat i finalment, la resolució econòmica i sentimental de la seva vida. Però és clar, no va tenir en compte que el tal Efrén feia més comèdia que teatre i que el que va començar com una comèdia grega es va convertir en una farsa romana amb tints dels drames clàssics més estereotipats. Ell, mentre la tria a ella es veu amb una altra (que també ha anat passejant-se pels platós més escandalosos) i ella, que tampoc és manca, es veu en la foscor d'una còmplice habitació d'hotel amb un tal Carlos que és, a la seva vegada, un concursant de Gran Hermano, fet pel qual, la seva "relació" va durar de Nadal a Sant Esteve, i això que havia de ser per sempre. En fi, com definir-ho? Un merder. I al capdavall, hores i hores de programació a la tele.
Oi que és trist? Doncs no, és tristíssim.
D'entrada, ja trobo denigrant i indignant que una colla de noies, la majoria d'elles anorèxiques i amb ínfules de model i presentadora, es rebaixin d'aquesta manera a la televisió i d'una forma pública, suspirant i llençant llàgrimes de cocodril per un tio, el tal Efrén, que déu sap que no val un pito. Que el noi és guapo? Salta a la vista, no es pot negar, però l'heu sentit a parlar? L'heu sentit argumentar i defensar-se? Quina vergonya aliena més ben sentida i més apropiada.
I ara arriba la qüestió de pes de l'assumpte: com és que un paio i una tia completament anònims, sorgits del no-res, a primera vista fracassos escolars en potència, pretenguin "treballar" a la televisió, seguint els tristos exemples de la Belén Esteban, la Raquel Bollo i altres herbes, que no tenen més mèrit que haver protagonitzat algun tipus d'escàndol, rera el qual, ja poden opinar del bé i del mal, del més aquí i del més enllà en programes que foten a caldo a altra gent tan desgraciada com ells mateixos?.
La culpa la tenen els mitjans de comunicació, éstà clar i nosaltres, els espectadors, que ens empassem sense qüestionar-ho, allò que ens donen i com més escandalós, més ens agrada. Com més llagues es poden obrir a base de furgar-hi a dins, també millor que millor. I la cosa es pot allargar setmanes i setmanes.
Ara encara no sabeu qui és l'Efrén aquest? Ni la Soraya? Ni ningú d'aquesta trepa? No patiu. Segur que aquest cap de setmana, periodistes a simple vista amb un cert prestigi com el Pepe Calabuig, el Jordi González i d'altres, ens tornaran a bombardejar amb les incidències que al llarg d'aquesta setmana els hagin pogut esdevenir, a aquesta colla d'adolescents que arrosseguen misèries i desvergonyes de plató en plató, assegurant que diuen la veritat del que expliquen i prometent que mai parlaran de la seva vida privada. Ja, ja, ja!.
Si no és perquè és tan trist, seria per petar-se de riure.
Ai el circ de la tele!. Sorollós, escandalós i en el fons, inevitable.

8 comentaris:

Els del PiT ha dit...

No tinc ni la més remota idea de qui és aquest paio i vull continuar empresonat en la meva ignorància...

resnoesmesqui ha dit...

Noia, sento dir-te que no tinc ni idea. El que seria bo es que posessis l'hora i el canal del prper programa, així sabré que per allà ni m'haig d'acostar.

Per cert, m'agradat molt el teu blog i els teus comentaris. Ja tens un nou lector

Una abraçada

Jordi Solé

zel ha dit...

Jo tampoc sé qui són, i no solo mirar gaire tele, o la nostra (jejeje) o el 33 o pelis al plus...quan no m'adormo!!! petons, reina!

Roser Pros-Roca ha dit...

Hola Sergi. Fas bé en voler seguir sense saber qui és aquest paio, aquest tal Efrén (al que tinc una mania cada cop més acusada), però ja veuràs com a la curta o a la mitja, no podràs deixar de saber qui és, més que res perquè després d'haver-se exposat en aquest programa de televisió tan dolent que comentava, ara presentarà un programa nou, em sembla que és a Antena 3. El tio en qüestió es diu Efrén Reyero. Ja veuràs com tard o d'hora el coneixeràs i et farà tanta ràbia i mania com a mi. Mentre, enhorabona per la teva innocent felicitat.
Salutacions.

Roser Pros-Roca ha dit...

Hola Jordi. Gràcies pel teu comentari i benvingut al meu bloc. Ets a casa teva. Entra-hi quan vulguis.
No puc dir-te ni a quin canal ni a quina hora surt el tal Efrén i les seves seqüeles, perquè entre Tele 5 i Antena 3, ha ocupat una quantitat important de minuts en diversos programes. Suposo que és com tot, enxampar-lo, però és força complicat no fer-ho perquè en aquestes darreres setmanes ha sortit moltíssim.
De tota manera et dic el mateix que al Sergi. No et perds absolutament res de res.
Una abraçada cordial.

Roser Pros-Roca ha dit...

Hola Zel estimada.
Repeteixo el mateix: no et perds res si no coneixes aquest tio ni el programa que l'ha fet famós. És el típic programa brossa que només fa que omplir hores de programació a un baix cost i que ni aporten res ni entretenen en cap sentit. Més aviat només són motiu d'escàndol, de morbo i d'escarni públic. El que s'ha de fer per guanyar quatre duros fàcils!.
Zel, penso molt en tu.
Una abraçada ben càlida.

Carmen ha dit...

Des de que existeix el comandament a distància els caps de setmana toca... DVD. Per a altres moments de la setmana: una afició i la música a través d'internet fan miracles.

Roser Pros-Roca ha dit...

Hola Carmen. Tens tota la raó del món, jo també trio molts cops la música, la lectura o el DVD, però sovint és molt complicat no saber què i qui corre pels platós de televisió, perquè surten la mateixa gent a totes hores. Que n'és de trist tot plegat!.
Gràcies per entrar al meu bloc. Hi ets a casa teva.
Salutacions.