dilluns, 13 d’octubre del 2008

TARRAGONA PRESA

























































Ahir 12 d'octubre, la manifestació convocada a la Rambla Nova per Alianza Nac(z)ional i la contramanifestació convocada, també a la Rambla Nova de Tarragona, davant el monument dels Despullats, per la Coordinadora de moviments socials i polítics de Tarragona, va deixar imatges com les que adjunto, i sobre els fets que les van motivar avui n'han parlat tots els mitjans de comunicació. Afortunadament aquí a la nostra ciutat no hi va haver cap incident remarcable i tot plegat es va saldar amb uns quants crits de "Viva España" els uns i "Puta Espanya i fora nazis" els altres. Malgrat la seva proximitat, les esquerres i les dretes no van acabar coincident, especialment perquè sembla que amb més o menys mesura, va imperar el seny, perquè tot plegat (lamentable al capdavall) va acabar aviat i perquè els membres de la policia antiavalots va tenir una fortíssima presència pels carrers de Tarragona.

Si em demaneu la meva opinió al respecte, penso que la simbologia nazi hauria de suprimir-se completament, igual com també la franquista, perquè pertany a un temps que ja no tornarà i perquè per ultramontana i peregrina, a més de per violenta i assassina, hauria de cremar en enormes pires públiques (de la simbologia, estic parlant), més o menys del mateix tamany que les que va encendre Hitler per cremar els llibres que haurien ajudat a la gent a pensar i a fer-se més forts: filosofia, moral, religió, ètica, política, literatura... Tot va ser cremat i anorreat. Ara aquesta simbologia hauria de córrer, al meu entendre, la mateixa sort; però els demòcrates ho som tan, de demòcrates, que permetem, tolerem i aguantem, el que no és ni de bon tros, justificable, com son aquestes manifestacions provocadores i apologístiques. Potser el que més trist vaig trobar és que la gent que es manifestava eren tots molt joves, fins al punt que cap d'ells havia nascut quan Franco campava pel món. No estic segura que sàpiguen massa d'història ni que estiguin al corrent de què vol dir el franquisme i quin significat té ser franquista i declarar-se així obertament.

El matí va donar per molt i malgrat la pluja i la tensió, vam ser molts els ciutadans de Tarragona que vam sortir al carrer per donar suport a un o altre bàndol (per part dels fatxes, més espectadors que manifestants, tot s'ha de dir) o per fer el xafarder i veure què passava.

He de confessar que em vaig sentir una mica aclaparada per tan d'antiavalot i tan ben equipat, disposats a tot en un moment determinat que, afortunadament, no es va donar.

Aquestes són les imatges per a la història i la posteritat i el següent vídeo, un "guiño" amb veritats com a punys.


6 comentaris:

Jesús M. Tibau ha dit...

tot això fa molt mal a la vista

Roser Pros-Roca ha dit...

Hola Jesús M. Tens tota la raó, tot això fa molt mal a la vista, i a la intel.ligència, i encara podem estar contents tots plegats que la cosa no va anar a més i no hi va haver brega ni trencadisses. Trobo lamentable que subterràniament encara hi hagi moviments d'aquest tipus amb ideologies d'aquesta mena que afloren a la superfície de tant en tant, ni que sigui només un cop a l'any. I encara és més trist que la gent que es manifestava amb banderes d'Alianza Nacional i simbologia nazi de tota mena, siguin tan joves: autèntics fracassos escolars que van fer campana a la classe d'història contemporània.
Salutacions.

zel ha dit...

I quin mareig, Roser, però si sembla que siguem en plena exrepública russa, per la quantitat de grisos, coi (que ara són d'un altre color, ja ho se...) és que a Tarragona, aneu de gros amb tot, reina... més val riure...

Roser Pros-Roca ha dit...

Hola Zel. T'asseguro que impressionava una mica veure tan de desplegament, pràcticament més policia que manifestants. Calia fer força fotos perquè la situació era del tot increïble, però tristament certa.
Tens raó, més val riure...

Unknown ha dit...

M'he de treure el barret, el vell barret gastat, davant d'aquestes excel.lents fotos... Un docment gràfic força interessant.

Per cert que n'hi ha una on els antidisturbis m'han recordat una cohort romana. Seran coses de l'imperi, en aquest cas ecspanyol, vull dir, espanyol.

!!!!

Bon blog

Roser Pros-Roca ha dit...

Hola Tondo. Saps que quan vaig veure els antiavalots pel carrer, jo vaig pensar al mateix? La imatge que em van suggerir va ser la d'un escamot de soldats pretorians, llança en mà, a punt de contenir a la xusma. Està clar que el temps passa, però molt lentament.
Gràcies pel teu comentari.
Ens llegim. Salutacions.