diumenge, 30 de novembre del 2008

UNA ENDEVINALLA TRISTA

Avui us proposo una endevinalla senzilla, la solució de la qual trobareu una mica més avall, de manera que us prego que no feu pujar excesivament ràpid la pàgina perquè sinó, el misteri quedarà desvetllat.

Atenció: "Pengen dels carrers de Tarragona i són ridículs, risibles, còmics, grotescos, xarons, carrinclons, irrisoris, vulgars, ordinaris, exigus, insuficients, escasos, petits, miserables, insignificants, migrats, esquifits, minsos, raquítics, xics, diminuts, menuts, inapreciables, incomplets, deficients, imperfectes, mancats, pobres, curts, escarransits, neulits, reduïts, mísers, naquis, minves, mancats, faltats, deficitaris, avars, ronyosos i tristos. Què són?"







































































































































Efectivament, són els LLUMS DE NADAL que l'Ajuntament de Tarragona ha tingut la barra de penjar pels carrers de Tarragona, amb la fútil il.lusió que faran sortir a la gent al carrer provocant un ambient nadalenc de primer ordre.
El primer any que vaig passar a Tarragona, el Nadal del 2000, els llums ja em van semblar petits, escarransits i poc lluminosos. Vaja, que no convidaven a la festa, però en els anys següents, la cosa ha anat empitjorant. Aquest any considero que tan el nombre, com la qualitat com la varietat d'aquesta il.luminació, és simplement una presa de pèl. En ma vida havia vist una cosa tan trista amb ínfules d'encomanar alegria.
Encara bo que els especialistes en comerç i en màrqueting asseguren que una bona il.luminació nadalenca crea un ambient molt especial, propici al passeig i més encara, al consum, perquè la gent acostuma a visitar i a passejar per les zones més il.luminades, més guarnides i més galdoses. A Tarragona està clar que això no ho saben i que si ho saben, s'ho han passat per la... Considero que el llegir ens ha fet perdre l'escriure. Davant la crisi, misèria i companyia i davant l'estalvi d'energia, aquest fingit i fals interès per l'ecologia, ni que sigui només un mes i mig a l'any. La resta de l'any ja farem el que calgui, inclòs el dispendi de milions de litres d'aigua potable que es llença i malbarata clavaguerra avall per la Revetlla Remullada de Sant Magí.
En fi.
Reconec que aquest Nadal no estic massa inspirada i tot i que encara falten uns quants dies per a les vacances nadalenques, el pas d'aquests dies no fa que el meu ànim millori ni la meva il.lusió augmenti.
Si almenys, ja que fa aquest fred, caiguessin quatre volves...

11 comentaris:

Jobove - Reus ha dit...

arrivarà un dia que veurem llums de nadal al juny, l'Ajuntament de Tarragona que és molt viu, sap que l'electra (així en diem naltros a Reus) l'apujarà el gobern un 9% i pert tant a estalviar toca !!

Mi querida despensa ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Mi querida despensa ha dit...

Estoy totalmente de acuerdo contigo, es más, creo que todas las calles tendrían que tener iluminación navideña y que debería ser gratuito. Si no fuera por las estrellas luminosas, luces varias (a veces en exceso), los Papás Noeles colgando del balcón y otros sucedáneos, en algunas calles de nuestra ciudad no parecería que estamos en época Navideña. Los comercios se tienen que currar bastante la decoración, algunos ni eso, pero bueno, en este mundo estamos todos incluidos, hasta el Ayuntamiento. ¡¡Menos cestas y más ayudas!!

mossèn ha dit...

les boles del ballesteros ??? ... salut

zel ha dit...

Pateixis pas, pels qui esperen Nadal amb el cor, els llums tan els fa, els qui l'esperen o no, tots amb maldecaps i/o tristeses, seguramenl els fan ràbia... Tu tens la llum a casa, sou llum!
Petons!

Els del PiT ha dit...

Res, que he pensat que Això t'animaria.
Jo no ho he pogut aguantar-ho sencer.

Roser Pros-Roca ha dit...

Hola Té la Mà Maria. Llàstima que a l'hora d'estalviar sigui en coses menors que ja de per sí no representen una despesa seriosa. D'acord que en època de crisi cal mirar-s'hi més però per penjar el que han penjat, més valia que no haguessin fet res. Amb els aparadors de les botigues i l'ambient que crea la pròpia gent ja n'hi hauria hagut prou. No?
Una abraçada.

Roser Pros-Roca ha dit...

Hola Mi querida despensa. Estic completament d'acord amb tu. Si es posen llums de Nadal que sigui a l'engrós i ben alegres. Aquest Nadal és massa blanc.
Una abraçada.

Roser Pros-Roca ha dit...

Ai ai ai, mossèn, que sempre decanteu cap allà on no toca. Les boles no deuen ser les de l'alcalde, que prou falta li deuen fer, sinó que més aviat deuen ser del regidor de torn, del tècnic pensant... en fi.
Una abraçada.

Roser Pros-Roca ha dit...

Estimada Zel. Tu també ets llum, no ho oblidis mai, fins i tot en èpoques de tenebres.
T'envio tot el meu afecte.

Roser Pros-Roca ha dit...

Hola Sergi. Incommensurable el teu afegitó. Moltes gràcies pels ànims. M'agrades perquè tens sentit de l'humor i aquest bon senderi no s'ha de perdre mai. A mi m'ha costat també arribar fins al final del vídeo, però ho he aconseguit amb bona voluntat. El trobo francament imperdible. Moltes gràcies novament.
Una abraçada.