

Els pensaments, les experiències, les reflexions, el passar lent de cada dia. Us explico...
Aquells que em coneixiu ja sabeu que m'encanta la música i que sóc una apassionada de l'òpera. Us ofereixo avui un regal que he trobat al Youtube (on, sinó?). Es tracta de la perfecta unió de dues veus sensacionals cantant música lleugera. Ell, José Cura, tenor argentí d'àmplia projecció internacional que triomfa als teatres en els quals actua. Ella, Ewa Malas-Godlewska, posseïdora d'una veu absolutament deliciosa, que va prestar al castrato Carlo Broschi (Stefano Dionisi) a la pel.lícula Farinelli.
Aquesta cançó que us convido a veure i escoltar pertany a un disc que ambdós cantants han enregistrat junts i que es diu "Song of love". Em plantejo que si els cantants d'òpera canten cançó lleugera, els que canten cançó lleugera, perquè no poden arribar més enllà, ja cal que es calcin, perquè està clar que qui pot el més, també pot el menys, però mai passa al contrari.
Gaudiu d'aquest moment de delícia ofert per aquestes veus extraordinàries i repetiu-lo una vegada i una altra, tants cops com us abelleixi. Feu-ne ús i abús i sentiu-vos transportats. Ja us adverteixo ara que si us deixeu captivar per l'òpera i pels cantants d'òpera, esteu perduts. Mai més podreu prescindir-ne i coneixereu, encara que sigui de resquitllada, una sensació força propera a la felicitat.
No he trobat aquest tall de la sèrie de l'home-eina doblat, però aquest és subtitulat. Presenta un altre tipus de cuina, la cuina de l'home. Divertiu-vos.
Amb ulls distants i indiferents els malalts d'Alzheimer es miren el món des del seu món.
En aquest document que ja té uns quants anys, Pau Casals interpreta la segona part de la Suite n.1 de Johann Sebastian Bach. Aquesta suite i les altres cinc que l'acompanyen, tenen la particularitat de ser extremadament difícils d'interpretar i durant molt de temps, Pau Casals va ser l'únic violoncelista del món que les interpretava totes sis. Ho va aconseguir a base d'esforç, de tenacitat, d'una tècnica en l'execució increïble i en la seva saviesa com a mestre.
Potser resulti una mica llarga a les oïdes poc acostumades a les notes del violoncel. Si és així, fixeu-vos com interpreta el mestre, amb els ulls clucs perquè res ni ningú destorbi la seva concentració ni sigui una interferència entre ell i la música. Embadoqueu-vos amb la seva mà esquerra, que revoloteja per damunt del màstil pulsant amb suavitat cada nota concreta, tocant les cordes exactament en el lloc adequat. Res pot ser més plaent per a l'artista que captar l'atenció absoluta de l'espectador, en aquest cas l'oient, en un o altre sentit. Si malgrat tot això la música continua fent-se pesant, feu com el mestre: acluqueu els ulls i deixeu-vos portar, gronxar gairebé, per les tonalitats que Bach va deixar escrites sobre un simple paper i que el mestre Casals reviu per sempre. Si malgrat tot i tot, encara no us sentiu satisfets, aleshores agafeu aire, ompliu-vos els pulmons de vida i a l'hora d'exalar-lo recordeu allò que Casals opinava: Bach és un miracle.
Ja sé que aquest discurs l'heu escoltat un milió o més de vegades, però cada cop que el torno a rememorar, se'm continua posant la carn de gallina. és el parlament d'un català convençut, d'un vendrellenc de primera categoria, d'un home valent que va saber exposar, fins i tot en la seva més extrema vellesa, els seus sentiments més profunds pel seu país, Catalunya.
Potser que tots plegats en prenguem nota.
Segons els informatius que oferia el règim, els conegudíssims No-Do, els presoners republicans que havien anat a parar a les presons franquistes, no havien estat convertits en esclaus, sinó rehabilitats per deixar de ser pàries i convertir-se en patriotes.
Jutgeu vosaltres mateixos.
M'ho he pensat molt i a la fi he decidit que no podia deixar passar la data del teu naixement, en la que hauries fet 41 anys, sense dedicar-te unes paraules. En només vuit anys, quins tombs la vida!.
Em preguto quin aspecte tindries ara i la resposta em ve a la ment per sí sola: possiblement el mateix que quan te'n vas anar per sempre: cabell llarg, potser una mica més canós (més interessant), camisa blanca i texans, com sempre, i aquell aire de suficiència com si tinguessis el cap en algun altre lloc més trascendent.
T'imagino i imagino que et sento al meu costat, eteri, espiritual, inabastable. No vull creure encara que has marxat per sempre i per això, et veig com un àngel, "Like an Angel".
Aquesta música de l'Yngwie Malmsteen fa que et recordi i et sento més proper. Tu hauries arrufat el nas i hauries dit que l'Yngwie ja no té canya, però en el fons l'hauríem sentit 1000 vegades i al final hauria acabat agradant-nos.
El meu record d'avui és per a tu. És per sempre.